De nieuwe paus

De Nieuwe Paus

Na Suffragette, Pracht! en het succesvolle Anne, komt Rauwkost met De Nieuwe Paus.


Lenny Belardo is een jonge Amerikaan die is opgegroeid als weeskind onder de liefdevolle hoede van een non, zuster Mary. Hij is 47 jaar oud als hij plotseling aantreed als paus Pius XIII en ondanks dat hij zich presenteert als aartsconservatief, gaat hij binnen de muren van het Vaticaan op onorthodoxe wijze te werk. Hij gaat een hardnekkige strijd aan met de hofhouding van het Vaticaan en hij stelt zuster Mary aan als persoonlijk assistent en vertrouwenspersoon. Maar ook zien we zijn worsteling met de enorme verantwoordelijk als hoofd van de Katholieke Kerk en zijn strijd met kardinaal Voiello, die de jonge paus denkt te gebruiken als spreekpop.


De voorstelling is een zeer vrije bewerking van de serie The Young Pope van Paulo Sorrentino. Koen Ketelaars speelt de rol van paus Pius XII en Nelinca Verseijl speelt zuster Mary. Ze spelen al 25 jaar samen.
Rauwkost maakt van De Nieuwe Paus een krachtige, beeldende voorstelling met live muziek.

3 en 4 november 20:00uur
5 november 14:00uur