Ioannes Festival

Zondag 21 januari 2024 vindt het Ioannes Festival plaats. In CC Elckerlyc kunnen liefhebbers van singer songwriters en spoken word artists hun hart ophalen. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zijn er optredens van o.a. Bon Artz, Céline, Lieve Louise, Qube, Chi Chi Ogueji en niemand minder dan André Manuel. Zij staan garant voor een toffe middag met veel afwisseling. De grote zaal van Elckerlyc is er met twee aparte podia helemaal op ingericht. 

Taal, Nederlandse taal is waar Ioannes Festival de verbinding zoekt. Muziektaal, beeldtaal, eigen teksten, taal van anderen, gesproken, gezongen. Tijdens het festival zijn een aantal vaardige taalkunstenaars aan het werk, muzikaal en in gesproken tekst. Zonder andere artiesten te kort te doen, maar met André Manuel heeft het festival een echte topper in huis. Hard, compromisloos, misschien niet altijd even fijnzinnig, hij geeft wel altijd iets om over na te denken. André Manuel is ook solo inhoudelijk, geestig, fantasierijk en gitzwart. Niemand laat hij onberoerd. 

Toeschouwers kunnen op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het festival. Het wordt uitgedaagd eigen gedachten op papier te zetten, zelf een gedicht of pakkende tekst te schrijven. Deze gedachtenspinsels kunnen op een speciale Taalwand worden aangebracht. Pen en papier liggen klaar.   

Beeldtaal wordt zichtbaar gemaakt door een schitterend decor dat wordt gemaakt door het jongerenatelier van de Werckwinckel. Speciaal de HeBe jongeren werken vol enthousiasme aan een prachtig, kleurrijk graffiti decor. Vanzelfsprekend zal taal in het ontwerp op de één of andere manier een rol spelen. Beeldtaal wordt zo jongerentaal.

Volg het nieuws op Facebook, Instagram en www.ioannes.nl 

Zodra er nieuwe artiesten officieel bekend zijn die op ons festival op zullen treden dan zal dat natuurlijk als eerste te lezen zijn op deze website.